Liten framgang i fredssamtalene mellom den afghanske regjeringen og Taliban

Abdullah Abdullah, som leder den afghanske delegasjonen, holder en pressekonferanse i Kabul i forkant av fredssamtalene med Taliban i Doha. Samtalende endte uten særlig framgang. Foto: Mariam Zuhaib / AP / NTB
Abdullah Abdullah, som leder den afghanske delegasjonen, holder en pressekonferanse i Kabul i forkant av fredssamtalene med Taliban i Doha. Samtalende endte uten særlig framgang. Foto: Mariam Zuhaib / AP / NTB Foto: NTB

Fredssamtalene mellom den afghanske regjeringen og Taliban, som har pågått i Doha, endte søndag uten nevneverdig framgang.

Delegasjonene fra den afghanske regjeringen og Taliban møttes i Doha i Qatar for to intensive dager med fredsforhandlinger. Samtalene startet i september 2020, men har ikke ført fram. Partene har møttes med jevne mellomrom de siste månedene.

I en felles uttalelse søndag sa partene at de var enige om behovet for å nå en rettferdig løsning og at de vil møtes igjen neste uke.

I forkant av den andre dagen med samtaler uttalte Talibans leder Haibatullah Akhundzada at de «på det sterkeste ønsker en politisk løsning».

Personvernpolicy