Koronasmitten øker i Myanmar

Myanmar har registrert en kraftig spredning av koronaviruset. Mens folk beskytter seg med munnbind, er helsesystemet i ferd med å bryte sammen. Foto: AP / NTB
Myanmar har registrert en kraftig spredning av koronaviruset. Mens folk beskytter seg med munnbind, er helsesystemet i ferd med å bryte sammen. Foto: AP / NTB Foto: NTB

Mens Myanmar er midt i kaoset etter militærkuppet i februar, har en ny bølge koronasmitte bygd seg opp uten at mye gjøres for å bremse den.

Antall smittede har økt voldsomt siden midten av mai, samtidig som det er stor mangel på oksygen.

Under Aung San Suu Kyi kom Myanmar seg noenlunde helskinnet gjennom den andre smittebølgen i august i fjor ved hjelp av streng nedstengning, reiserestriksjoner og isolering av Yangon.

Suu Kyi var stadig på TV for å advare, og landet skaffet seg vaksiner fra India og Kina.

Men kuppet utløste omfattende gateprotester og streik blant helsearbeidere som sto i spissen for protestene, og helsesystemet er nå på knærne. Militærsykehusene er åpne, men de fleste holder seg unna dem.

Helsemyndighetene opplyste lørdag at det er registrert 4.337 nye tilfeller, med et totaltall på 188.752, og 71 nye dødsfall, hittil totalt 3.756. Hele 25 prosent av dem som testes, tester positivt.

Personvernpolicy