Vaksinerte smittes av deltavarianten i Israel

Smittespredningen øker på nytt i Israel, til tross for at over halvparten av innbyggerne er fullvaksinert. Foto: AP / NTB
Smittespredningen øker på nytt i Israel, til tross for at over halvparten av innbyggerne er fullvaksinert. Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pfizer/Biontech-vaksinen forhindrer ikke at mange smittes av coronavirusets deltavariant, konstaterer helsemyndighetene i Israel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden 6. juni har vaksinens effektivitet når det gjelder å forhindre nye infeksjoner falt til 64 prosent. I februar ble effekten av vaksinen anslått til 95,8 prosent, ifølge det israelske helsedepartementet.

56 prosent av innbyggerne i Israel er nå fullvaksinert, de aller fleste med Pfizer/Biontech-vaksinen, men det forhindrer ikke at smittespredningen på nytt har skutt fart.

93 prosent av dem som smittes, kan imidlertid takke vaksinen for at de ikke blir alvorlig syke og havner på sykehus, mot rundt 99 prosent i februar.

Søndag fikk 334 israelere påvist coronasmitte, mange av dem unge. Sist over 300 fikk påvist smitte på et døgn i Israel, var i begynnelsen av februar.