Iran sier USA har tatt kontroll over iranske nettsider

USAs myndigheter har tatt kontroll over hjemmesidene til to statskontrollerte iranske nyhetsmedier og TV-kanalen til houthiene i Jemen, ifølge iranske medier.

Det framgår av meldinger som er postet på nettsidene tirsdag, der det heter at mediene er blitt beslaglagt av USAs myndigheter, i henhold til amerikanske sanksjoner.

FBIs og USAs handelsdepartements offisielle segl står nederst på meldingene på nettsidene til Irans statlige engelskspråklige kanal Press TV, Al-Aram og Masirah TV, som er houthienes TV-kanal.

Den iranske kringkastingen IRIB, som Al-Aram ligger under, melder at andre nettsider, blant dem en palestinsk-ledet kanal og en arabiskspråklig religiøs kanal, også er beslaglagt.

IRIB anklager USA for å undertrykke ytringsfriheten og gå sammen med Israel og Saudi-Arabia for å «blokkere mediene til motstandsgrupper som avdekker forbrytelsene til USAs allierte i regionen».

USAs myndigheter har ikke kommentert saken, men Marzieh Hashemi, kjent amerikanskfødt anker i Press TV, sier de er klar over beslaget og forsøker å finne ut hva som ligger bak.

Personvernpolicy