Tyskland vil coronavaksinere barn i juni

<p>Barn over tolv år venter på helsesjekk før de får koronavaksine i Tustin i California tidligere i mai etter at helsemyndighetene i USA ga grønt lys til at de kunne få Biontech-Pfizers coronavaksine. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB</p>
Barn over tolv år venter på helsesjekk før de får koronavaksine i Tustin i California tidligere i mai etter at helsemyndighetene i USA ga grønt lys til at de kunne få Biontech-Pfizers coronavaksine. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB Foto: NTB

Barn over tolv år kan få coronavaksine fra 7. juni i Tyskland, er statsminister Angela Merkel og lederne for delstatene enige om.

Beslutningen avhenger av at EUs legemiddelbyrå EMA godkjenner bruk av Biontech-Pfizer-vaksinen for 12-15-åringer.

Merkel lover at barn med underliggende sykdommer i så fall skal prioriteres

En avgjørelse fra EMA ventes fredag. Hittil er vaksinen bare godkjent for personer over 16 år.

Merkel gjentok torsdag målet om at alle borgere skal tilbys vaksine før sommeren er over. Mange tyskere er skeptisk til å gi barn vaksiner uten å være klar over langtidseffektene, spesielt ettersom de unge generelt får de mildeste coronasymptomene.

– Å vaksinere barn er en veldig følsom handling, sier Merkel.

Personvernpolicy