Forsvinnende få covid-tilfeller blant vaksinerte

Forsvinnende få fullvaksinerte blir smittet av coronaviruset, ifølge en amerikansk undersøkelse, noe som er et bevis på hvor effektiv vaksinen er.
Forsvinnende få fullvaksinerte blir smittet av coronaviruset, ifølge en amerikansk undersøkelse, noe som er et bevis på hvor effektiv vaksinen er. Foto: Mary Altaffer / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bare rundt 0,01 prosent av fullt vaksinerte amerikanere ble smittet av covid-19 i perioden januar til april, ifølge en rapport fra USAs smittevernbyrå CDC.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

CDC skriver at det ikke er uventet at noen blir syke selv om vaksinen er svært effektiv.

Totalt 10.262 smittetilfeller ble registrert mer enn 14 dager etter siste dose av coronavaksinen, ut av totalt 101 millioner vaksineringer med Pfizers, Modernas og Janssens vaksiner fra 1. januar til 30. april.

Av de smittede var 2.725, eller 27 prosent, asymptomatiske, 706, eller 7 prosent, ble innlagt for coronasykdom, og 132, eller 1 prosent, døde.

Det vil si at den totale andelen smittede av alle vaksinerte, er rundt regnet 0,01 prosent. Og bare 0,0001 prosent av de vaksinerte døde.

Trolig er antall smittede noe høyere fordi mange asymptomatiske og milde tilfeller ikke blir innrapportert.

Genomsekvens var tilgjengelig for 5 prosent av alle smittede, og den viser at 64 prosent var fra muterte virusvarianter, den viktigste den britiske.

Studien ble gjort mens pandemien var på sitt verste i USA, med 355.000 smittetilfeller bare i den siste uka av april.

– Antall coronatilfeller, innleggelser på sykehus og dødsfall som hindres av vaksinen, er langt større enn antall smittede blant vaksinerte, sier CDC om undersøkelsen.