Protasevitsj «tilstår» i video vist på hviterussisk TV

Den hviterussiske regimekritikeren Roman Protasevitsj risikerer en svært streng dom etter at flyet han satt i, ble tvunget til å lande i Minsk søndag.
Den hviterussiske regimekritikeren Roman Protasevitsj risikerer en svært streng dom etter at flyet han satt i, ble tvunget til å lande i Minsk søndag. Foto: AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den fengslede regimekritikeren Roman Protasevitsj sier i en video at han er skyldig i anklagene om å ha oppildnet til opptøyer og hat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Videoen med den angivelige tilståelsen ble vist på statlig TV i Hviterussland mandag kveld, et knapt døgn etter at flyet Protasevitjs var om bord i ble tvunget til å lande i Minsk og 26-åringen ble pågrepet.

– Jeg har ingen helseproblemer. Jeg fortsetter å samarbeide med etterforskerne, og jeg tilstår å ha organisert masseprotester i byen Minsk, sier han i videoen.

Flyet Protasevitjs var om bord i, var på vei fra Aten til Vilnius, og hviterussiske myndigheter hevder at det måtte lande i Minsk som følge av en bombetrussel.

Protasevitjs driver nyhetskanalen Nexta, som har spilt en sentral rolle i massedemonstrasjonene mot Hviterusslands mangeårige og autoritære president Aleksandr Lukasjenko.