Mulla Krekars ankesak i Italia på vent på grunn av advokatregning

Najumuddin Faraj Ahmad får ikke gått videre med sin ankesak i Italia etter at hans norske bankkonto er frosset. Advokat Brynjar Meling har bedt myndighetene om å frigjøre midlene. Foto: Terje Pedersen / NTB
Najumuddin Faraj Ahmad får ikke gått videre med sin ankesak i Italia etter at hans norske bankkonto er frosset. Advokat Brynjar Meling har bedt myndighetene om å frigjøre midlene. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: Terje Pedersen / NTB

Mulla Krekar får ikke gått videre med sin ankesak i Italia etter at norske myndigheter har frosset hans norske bankkonto.

Pengene som hans familie har samlet inn på hans bankkonto i Norge er frosset av norske myndigheter ettersom Krekar står på FNs terrorliste, melder NRK.

Norske myndigheter har mulighet til å frigi midlene til advokatutgifter, noe Krekars norske advokat Brynjar Meling har bedt om.

Utenriksdepartementet bekrefter at de har saken til behandling.

63 år gamle Najumuddin Faraj Ahmad, som er bedre kjent som mulla Krekar, ble i 2019 dømt av det italienske rettsvesenet til tolv års fengsel for terrorplanlegging.

Han anket dommen, men anken ble avvist i juli i fjor. Krekar valgte da å anke inn for italiensk høyesterett, og det er denne ankesaken som han ikke får tatt videre ettersom han ikke får betalt sin italienske advokat.

Personvernpolicy