Åpen for alle - alltid

USA vurderer å sende vaksiner til andre land

Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Joe Biden signaliserer at det snart er på tide at USA begynner å sende vaksiner utenlands.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Biden er stolt av å ha nådd målet på 200 millioner doser i de første 100 dagene som president, og over en firedel av befolkningen – nesten 90 millioner mennesker – er fullvaksinert. Noen stater har begynt å takke nei til flere vaksiner.

Men USA har først nylig delt de første vaksinene med andre land – 4 millioner doser til Mexico og Canada, mens Kina og Russland aktivt sender vaksinene sine verden rundt.

Samtidig vokser irritasjonen i Afrika, Asia og Latin-Amerika over det enorme misforholdet mellom vaksinetilgang der og i verdens rike land, som i mange tilfeller har kjøpt langt flere vaksiner enn de trenger.

Honduras i Mellom-Amerika har for eksempel bare fått 59.000 doser til sin befolkning på 10 millioner mennesker, og det samme misforholdet finner man i Afrika, der 36 millioner doser nå er kommet til en befolkning på 1,3 milliarder mennesker.