USA: Forslag på bordet om å gjenopplive atomavtalen med Iran

Demonstrasjoner utenfor hotellet i Wien der det holdes forhandlinger med Iran om atomavtalen. Foto: Florian Schroetter / AP / NTB
Demonstrasjoner utenfor hotellet i Wien der det holdes forhandlinger med Iran om atomavtalen. Foto: Florian Schroetter / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs forhandlere har kommet med konkrete forslag til hvordan atomavtalen med Iran kan gjenoppstå, og sier ballen nå ligger hos Iran.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– USAs team har kommet med veldig seriøse ideer og demonstrert at de virkelig vil komme til enighet, hvis Iran vil komme til enighet, sier en tjenestemann etter at forhandlingene mellom Iran og USA tok helgepause.

Daværende president Donald Trump trakk USA ut av atomavtalen, hvorpå iranerne senere sluttet å forholde seg til forpliktelser i den. Joe Biden ønsker å knytte USA til avtalen, som da den ble vedtatt satte strenge restriksjoner for Irans atomaktivitet.

Iran har krevd at USA letter på sanksjonene Trump innførte. USA venter nå på å se at Iran viser vilje til å komme til enighet, sier tjenestemannen.

– Vi har sett noen tegn, men ikke nok, sier tjenestemannen.