Brann på oljeterminal i Saudi-Arabia etter rakettangrep

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et rakettangrep utløste en brann på en oljeterminal sør i Saudi-Arabia, på dagen seks år etter landets militærintervensjon i Jemen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Energidepartement i Saudi-Arabia opplyser ikke hvem som sto bak angrepet i Jizan-provinsen torsdag, men det skjer etter en periode med flere angrep fra Houthi-opprørerne i Jemen.

Angrepet førte til brann i en av tankene på terminalen, opplyser departementet i en uttalelse publisert av det statlige Saudi Press Agency. Det er ikke meldt om skadde i rakettangrepet og den påfølgende brannen.

Saudi-Arabia fordømmer angrepet og sier det ikke bare er et angrep på kongeriket, men også på verdensøkonomien og den globale energiforsyningen.

Tidligere torsdag ble flere droner med eksplosiver skutt mot Saudi-Arabia, melder statlige medier. Houthiene skal også ha forsøkt å angripe universitetene i byene Najran og Jizan som ligger nær grensen.

Opprørerne har ikke tatt på seg ansvaret for angrepene.

Tidligere angrep har vært rettet mot flyplasser og oljeterminaler. Økningen i angrepene fra nabolandet i sør skjer til tross for USAs forsøk på å skape våpenhvile mellom partene.

USAs spesialutsending til Jemen Tim Lenderking skal etter planen returnere til Midtøsten for å forsøke å forhandle fram en våpenhvileavtale i det krigsherjede landet.