Vaksinering i gang på Vestbredden

Den palestinske helseministeren Mai Alkaila (t.v.) og statsminister Mohammad Ishtayeh klapper idet en mann får en dose med Pfizer/Biontechs coronavaksine. Utrullingen av coronavaksiner startet på den okkuperte Vestbredden søndag. Foto: Nasser Nasser / AP / NTB
Den palestinske helseministeren Mai Alkaila (t.v.) og statsminister Mohammad Ishtayeh klapper idet en mann får en dose med Pfizer/Biontechs coronavaksine. Utrullingen av coronavaksiner startet på den okkuperte Vestbredden søndag. Foto: Nasser Nasser / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tusenvis av helsearbeidere, eldre og pasienter med kreft eller nyresykdom på Vestbredden kan omsider stille seg i kø for å få coronavaksine.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utrullingen av coronavaksiner på den okkuperte Vestbredden startet søndag, fire dager etter at de palestinske områdene mottok 62.000 doser med coronavaksine fra det FN-støttede vaksinesamarbeidet Covax.

Det er vaksiner fra Pfizer/Biontech og AstraZeneca som er levert til Vestbredden.

Antall smittetilfeller har steget kraftig på Vestbredden de siste ukene. Men sykehusene sliter med å få behandlet alle pasientene som kommer.

– Vaksineringen vil bidra til å hindre at helsevesenet bryter helt sammen, sier FNs spesialkoordinator for fredsprosessen i Midtøsten, norske Tor Wennesland.

Palestinerne på Vestbredden og på Gazastripen har hatt begrenset tilgang til vaksiner sammenlignet med Israel, der om lag halvparten av befolkningen allerede er fullvaksinert.

Gazastripen har tidligere mottatt om lag 60.000 doser av den russiske Sputnik V-vaksinen fra De forente arabiske emirater.