Tyske forskere mener AstraZeneca-vaksinen kan kobles til blodpropp

Vaksinesenteret i Erfurt i Tyskland var tirsdag tomt for folk etter at Tyskland satte bruken av AstraZeneca-vaksinen på vent. Nå mener tyske forskere å ha funnet en sammenheng mellom vaksinen og økt risiko for blodpropp. Foto: Martin Schutt / DPA / AP / NTB
Vaksinesenteret i Erfurt i Tyskland var tirsdag tomt for folk etter at Tyskland satte bruken av AstraZeneca-vaksinen på vent. Nå mener tyske forskere å ha funnet en sammenheng mellom vaksinen og økt risiko for blodpropp. Foto: Martin Schutt / DPA / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

AstraZenecas coronavaksine kan gi økt risiko for blodpropp hos enkelte personer, konkluderer tyske forskere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vaksinen kan påvirke blodplater og forårsake blodpropp, mener forskerne ved universitetssykehuset i Greifswald, ifølge den tyske radiostasjonen NDR 1 Radio MV som omtaler saken fredag.

Konklusjonen er i tråd med funnene til norske forskere ved Rikshospitalet, som mener det er en sammenheng mellom blodpropp og AstraZeneca-vaksinen.

Norge og Tyskland var blant flere europeiske land som satte bruken av vaksinen på vent etter enkelte meldinger om blodpropp hos personer som hadde tatt AstraZeneca-vaksinen.

Torsdag konkluderte EUs legemiddeltilsyn EMA likevel med at AstraZeneca-vaksinen er trygg.