Brutalt angrep mot Hazara-minoriteten i Afghanistan

Liket til én av de kvinnelige mediearbeiderne som ble drept i Jalalabad i Afghanistan, lå tirsdag tildekket på en båre. Torsdag ble en kvinnelig lege drept i et bombeattentat i samme by.
Liket til én av de kvinnelige mediearbeiderne som ble drept i Jalalabad i Afghanistan, lå tirsdag tildekket på en båre. Torsdag ble en kvinnelig lege drept i et bombeattentat i samme by. Foto: Sadaqat Ghorzang / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst sju personer fra den forfulgte Hazara-minoriteten i Afghanistan er funnet skutt og drept ved Jalalabad øst i landet. Alle hadde hendene bakbundet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Meldingen om likvideringen av de sju arbeiderne kommer samme dag som en kvinnelig lege ble drept av en bombe i Jalalabad. Bomben var festet til rickshawen hun kjørte.

Arbeiderne ble ifølge lokale tjenestemenn skutt 20 kilometer utenfor byen onsdag kveld. Området ligger ved grensen til Pakistan og er tilholdssted for både Taliban og flere andre militante grupper, deriblant IS.

Ingen har tatt ansvar for drapene, men ifølge lokale myndigheter er fire personer pågrepet som ledd i etterforskningen.

Forfulgt av ytterliggående islamister

Hazaraene utgjør 10–20 prosent av landets befolkning. De er sjiamuslimer, i motsetning til den sunnimuslimske majoritetsbefolkningen. Gjennom årene er de blitt rammet av en rekke terrorangrep som ytterliggående sunnimuslimer har utført mot moskeer, skoler og sykehus som brukes av folkegruppen.

Angrepene er blitt trappet opp etter at IS etablerte seg i Afghanistan, men folkegruppen har i årevis også blitt angrepet av Taliban Medlemmer av minoriteten er blant annet blitt bortført og drept mens de har vært på vei til arbeid på veier i avsidesliggende strøk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre journalister drept

Jalalabad var også tidligere i uken åsted for tre brutale drap. De tre ofrene var alle kvinner som jobbet for en afghansk TV-kanal. Tirsdag ble de skutt og drept idet de var på vei hjem fra arbeid. Drapene skjedde på ulike steder i byen med få minutters mellomrom.

En lokal IS-tilknyttet gruppe sier at de sto bak drapene,

Journalister, aktivister, dommere og religiøse ledere har den siste tiden blitt ofre for en attentatbølge i Afghanistan. Mange har blitt tvunget til å rømme fra landet.