Avis: Spionanklaget russer utvist fra Sverige

Artikkelen fortsetter under annonsen

En ansatt ved Russlands ambassade i Stockholm er utvist fra Sverige, melder Dagens Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utvisningen er Sveriges svar på at Russland for noen uker siden utviste en svensk diplomat stasjonert i St. Petersburg, skriver avisa onsdag kveld.

Dagens Nyheter erfarer at mannen jobbet under dekke ved den russiske ambassaden og at svenske myndigheter er «overbevist om at den 35-årige mannen jobber for den russiske etterretningstjenesten».

Ifølge avisen forlot han Sverige sist lørdag, kort tid etter at han ble erklært persona non grata av det svenske utenriksdepartementet.

– UD kan bekrefte at medarbeideren har forlatt landet, skriver departementet til den svenske avisen.

I begynnelsen av februar utviste Russland diplomater fra Sverige, Polen og Tyskland fordi de angivelig skal ha deltatt i demonstrasjoner til støtte for regimekritikeren Aleksej Navalnyj.

Den svenske diplomaten som er utvist fra Russland, deltok i en demonstrasjon i St. Petersburg 23. januar, ifølge russiske myndigheter. Svenske myndigheter sier diplomaten kun observerte protesten.

Tidligere i uken ble en 47 år gammel svensk konsulent tiltalt for å spionere for Russland. Mannen skal angivelig ha solgt informasjon om selskapene Volvo og Scania til Russland. Det har satt Sveriges sikkerhet i fare, ifølge påtalemyndigheten.