To drept, flere såret i skyting mot demonstranter i Mandalay

Artikkelen fortsetter under annonsen

To mennesker er drept og et 20-tall såret etter at politi skjøt mot streikende og demonstranter ved et båtverft i Myanmars nest største by Mandalay lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hundrevis av mennesker samlet seg lørdag ved verftet ved Irrawaddy-elva for å hindre politiet i å pågripe arbeidere som streiket mot militærkuppet.

De slo kjeler og grytelokk mot hverandre og ropte mot politiet, men politiet svarte med å skyte med skarpt mot menneskemengden.

Den frivillige redningstjenesten i byen sier at 20 mennesker er såret i tillegg til de to drepte. Leger bekrefter at politiet skjøt med skarpt.

Politiet kom til verftet sammen med soldater tidlig lørdag morgen for å anholde de streikende, men andre slo ring om arbeiderne.

Politiet forsøkte først å oppløse demonstrasjonen med tåregass og gummikuler. Deretter skjøt de i lufta før de vendte våpnene mot demonstrantene.

Det har vært stadig flere og støtte demonstrasjoner i store deler av landet mot de militære etter at de avsatte Aung San Suu Kyi og tok makten 1. februar.

Hundrevis av mennesker er arrestert, blant dem offentlige tjenestefolk som boikottet arbeidet sitt.

Politiet har etter hvert tatt i bruk tåregass, vannkanoner og gummibelagte stålkuler mot demonstrantene. En ung kvinne døde fredag etter å ha blitt truffet av en kule i hodet 9. februar.