Frivillige skal coronasmittes i britisk forskning

<p>Britiske forskere skal utsette frivillige for coronasmitte, for å få en bedre forståelse av hvordan immunforsvaret håndterer viruset. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB</p>
Britiske forskere skal utsette frivillige for coronasmitte, for å få en bedre forståelse av hvordan immunforsvaret håndterer viruset. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB

For å forstå coronaviruset bedre, vil nå britiske forskere smitte frivillige mennesker. Målet er å finne ut mer om hvordan immunforsvaret håndterer viruset.

Opp mot 90 frivillige deltakere mellom 18 og 30 år vil bli smittet av viruset i trygge og kontrollerte omgivelser, heter det i en uttalelse fra britiske myndigheter.

Unge personer med god helse oppfordres til å melde seg til prosjektet, som er ventet å starte i løpet av de kommende ukene.

Resultatene vil spille en nøkkelrolle i den videre utviklingen av vaksinene, opplyser myndighetene.

De understreker at de frivilliges ve og vel prioriteres høyt. Derfor vil de benytte det «opprinnelige» coronaviruset som forårsaket hele pandemien. Studier viser nemlig at viruset ikke innebærer høy risiko hos unge, friske mennesker.

De frivillige vil bli overvåket av forskere og leger døgnet rundt.

Personvernpolicy