Biden har ringt til naboene

President Joe Biden snakket fredag med Canadas statsminister og Mexicos president. Foto: Evan Vucci / AP / NTB
President Joe Biden snakket fredag med Canadas statsminister og Mexicos president. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Canadas statsminister og Mexicos president var de to første utenlandske lederne som USAs president Joe Biden ringte til fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtalen med Canadas statsminister Justin Trudeau dreide seg blant annet om stans av byggingen av oljerørledningen Keystone XL fra Canada til USA. Biden skrev ut en presidentordre bare timer etter presidentinnsettelsen der han skrinla prosjektet.

Trudeau sa til Biden at han er skuffet over beslutningen, skriver statsministerens kontor i en uttalelse som ble sendt ut etterpå.

De snakket også om en rekke andre saker, som koronapandemien, miljø, økonomi og styrking av forholdet mellom de to naboene.

Etter at samtalen var over, kunngjorde Ottawa at Trudeau og Biden skal møtes ansikt til ansikt i februar.

– De to lederne er enige om å møtes i neste måned for å fremme viktig arbeid som skal fornye det dype og varige vennskapet mellom Canada og USA, het det i en uttalelse fra Trudeaus kontor.

I samtalen med Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador var temaene blant annet koronaviruset og innvandring. Etter samtalen sendte presidentkontoret i Mexico by ut en uttalelse der det het at samtalen var vennskapelig og respektfull.