Biden erklærer krig mot coronapandemien

President Joe Biden presenterte torsdag sin 200 sider lange strategi for å bekjempe coronapandemien og undertegnet samtidig en rekke presidentordrer knyttet til strategien.
President Joe Biden presenterte torsdag sin 200 sider lange strategi for å bekjempe coronapandemien og undertegnet samtidig en rekke presidentordrer knyttet til strategien. Foto: Alex Brandon / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Joe Biden har innført en rekke tiltak for å bekjempe coronapandemien, blant annet påbud om negativ test og karantene for alle som ankommer USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I tillegg til å bruke munnbind, må alle som flyr til USA fra et annet land, teste seg før de går på flyet, og gå i karantene når de ankommer, sa Biden da han torsdag signerte hele ti presidentordrer i kampen mot koronapandemien.

Testkravet ble kunngjort av forgjengeren Donald Trumps administrasjon, mens koronakarantene bare var en anbefaling.

Biden har gjort det klart at kampen mot koronapandemien har førsteprioritet, og torsdag kom han med det han omtalte som en krigserklæring mot viruset.

420.000 døde

194.000 amerikanere får nå i gjennomsnitt påvist smitte daglig, og viruset krever daglig rundt 3.000 liv.

Hittil er det registrert over 25 millioner smittetilfeller og nærmere 420.000 coronarelaterte dødsfall i USA, noe som gjør landet til det hardest rammede i verden.

Biden tror situasjonen trolig vil bli enda verre og at USA kan passere 500.000 dødsfall innen utgangen av februar.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi havnet ikke i dette rotet over natten, og det vil ta måneder å snu dette, sa Biden da han torsdag presenterte sin 200 sider lange strategi for å bekjempe pandemien.

– Hjelpen er på vei

– Vi kommer til å oppleve tilbakeslag til tross for at vi har de beste intensjoner, fortsatte han.

– Men la meg likevel være helt klar: Hjelpen er på vei, sa Biden.

Presidentens mål er blant annet at 100 millioner amerikanere skal vaksineres i løpet av hans 100 første dager i Det hvite hus.

– Historien kommer til å dømme hvorvidt vi makter denne oppgaven, sier han.