Brasil har godkjent to koronavaksiner

Brasil begynte koronavaksineringen søndag. De første dosene av den kinesiske Sinovac-vaksinen ble satt i São Paulo. Også den britiske AstraZeneca-vaksinen har fått nødgodkjenning til bruk av landets helsemyndigheter. Foto: Carla Carniel / AP / NTB
Brasil begynte koronavaksineringen søndag. De første dosene av den kinesiske Sinovac-vaksinen ble satt i São Paulo. Også den britiske AstraZeneca-vaksinen har fått nødgodkjenning til bruk av landets helsemyndigheter. Foto: Carla Carniel / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Koronavaksinen til kinesiske Sinovac er tatt i bruk i Brasil. Også britiske AstraZeneca er gitt nødgodkjenning av landets helsemyndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om lag 6 millioner doser er tilgjengelig av Sinovac-vaksinen etter at delstaten Rio de Janeiro gjorde en avtale med den kinesiske produsenten. De første dosene ble satt i São Paulo søndag.

Landet arbeider i tillegg for å få inn to millioner doser av vaksinen til AstraZeneca og Oxford-universitetet.

Brasil er et av landene som er blitt hardest rammet av pandemien, med rundt 8,5 millioner registrerte smittetilfeller og mer enn 209.000 dødsfall med covid-19. Landet har rundt 210 millioner innbyggere.