Nashville-bomberen sendte ut brev med konspirasjonsteorier

Nødetatene arbeider på stedet der en bombe gikk av i sentrum av Nashville første juledag. Foto: Mark Humphrey/AP/NTB
Nødetatene arbeider på stedet der en bombe gikk av i sentrum av Nashville første juledag. Foto: Mark Humphrey/AP/NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet bekreftet at mannen som sto bak juledagsbomben i Nashville sendte ut brev med konspirasjonsteorier til bekjente før han sprengte seg selv og bilen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Anthony Warner (63) var den eneste som mistet livet da han detonerte en bombe i bobilen sin i sentrum av Nashville første juledag.

FBIs spesialagent Jason Pack sier i en uttalelse til AP at politiet er kjent med at han sendte ut flere brev før eksplosjonen.

– Han sendte materiale som uttrykte hans synspunkter til flere bekjente rundt om i landet, sier Pack.

Han vil ikke gå inn på hva som sto i brevene, men ber alle som har mottatt sendinger fra Warner om å kontakte politiet. Ifølge lokale News Channel 5 kom Warner med ville konspirasjonsteorier i brevene.

Blant annet ble det skrevet om romvesener og øglefolk som kontrollerer verden. Det ble også framsatt teorier om at terrorangrepene 11. september egentlig var starten på et angrep fra romvesener som skulle utrydde jordas befolkning, opplyser en person som mottok ett av brevene.

Flere personer ble skadd og det ble store materielle skader etter bobilbomben. Det ble spilt av en advarsel fra lydanlegget i bobilen om at en bombe ville gå av i 15 minutter før eksplosjonen. Deretter ble sangen «Downtown» med Petula Clarck fra 1964 spilt av kort tid før det smalt.