Ny nedstengning i Irland

<p>Reglene innebærer forbud mot besøk i husstandene, alle butikker som ikke er kritisk viktige må stenge, og reiser på mer enn 5 kilometer er forbudt. Foto: William Murphy (Flickr Creative Commons)</p>
Reglene innebærer forbud mot besøk i husstandene, alle butikker som ikke er kritisk viktige må stenge, og reiser på mer enn 5 kilometer er forbudt. Foto: William Murphy (Flickr Creative Commons)

Irlands statsminister Micheál Martin opplyser at landet igjen må innføre strenge smitteverntiltak for å få kontroll over spredningen av coronaviruset.

Smitteverntiltak på nivå 5, som er det strengeste nivået i Irland, må være på plass i minst en måned, sa Martin under en pressekonferanse i Dublin onsdag.

Reglene innebærer forbud mot besøk i husstandene, alle butikker som ikke er kritisk viktige må stenge, og reiser på mer enn 5 kilometer er forbudt. Bryllup kan bare ha seks gjester, og kun ti kan delta i begravelser.

– Denne situasjonen er svært alvorlig. Tallene vil bli enda verre i dagene som kommer, sa Martin.

Tirsdag ble det registrert 1.545 nye tilfeller av covid-19 i Irland, onsdag var tallet 1.718. Totalt er det registrert 90.157 tilfeller så langt i pandemien, og 2.226 har mistet livet.

Personvernpolicy