Europeiske land tar imot coronavaksine

<p>Den første leveransen med coronavaksinen til Pfizer og Biontech ankom lørdag morgen Hellas. Foto: Yorgos Karahalis / AP / NTB</p>
Den første leveransen med coronavaksinen til Pfizer og Biontech ankom lørdag morgen Hellas. Foto: Yorgos Karahalis / AP / NTB Foto: NTB scanpix

Norge er blant flere europeiske land som lørdag morgen fikk sin første leveranse av coronavaksinene fra Pfizer og Biontech.

Pfizer-vaksinen fikk grønt lys fra EUs legemiddeltilsyn EMA mandag og er dermed også godkjent for bruk i Norge.

Lørdag morgen ankom de første Pfizer/Biontech-dosene Norge, melder VG.

Det var kort tid etter at vaksinen ankom det danske folkehelseinstituttet på Amager. Her skal de bli pakket om i mindre kasser og distribuert videre til Danmarks fem regioner. Det opplyser danske TV2.

Søndag starter EU-landene massevaksinasjon mot covid-19. I Danmark er det beboere på sykehjem som vil få de første dosene.

Også Hellas og Frankrike mottok lørdag morgen sin første leveranse. I Frankrike ble den kjørt til et sykehus utenfor Frankrikes hovedstad Paris. Her skal dosene også pakkes om også kjøres ut til sykehjem i Sevran og Dijon.

Vaksinasjonen i Frankrike begynner etter at landet fredag kveld meldte om funn av det første tilfellet av den muterte coronavirusvarianten som blant annet Storbritannia har påvist fra før.

Personvernpolicy