Europeiske land tar imot coronavaksine

Den første leveransen med coronavaksinen til Pfizer og Biontech ankom lørdag morgen Hellas. Foto: Yorgos Karahalis / AP / NTB
Den første leveransen med coronavaksinen til Pfizer og Biontech ankom lørdag morgen Hellas. Foto: Yorgos Karahalis / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge er blant flere europeiske land som lørdag morgen fikk sin første leveranse av coronavaksinene fra Pfizer og Biontech.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pfizer-vaksinen fikk grønt lys fra EUs legemiddeltilsyn EMA mandag og er dermed også godkjent for bruk i Norge.

Lørdag morgen ankom de første Pfizer/Biontech-dosene Norge, melder VG.

Det var kort tid etter at vaksinen ankom det danske folkehelseinstituttet på Amager. Her skal de bli pakket om i mindre kasser og distribuert videre til Danmarks fem regioner. Det opplyser danske TV2.

Søndag starter EU-landene massevaksinasjon mot covid-19. I Danmark er det beboere på sykehjem som vil få de første dosene.

Også Hellas og Frankrike mottok lørdag morgen sin første leveranse. I Frankrike ble den kjørt til et sykehus utenfor Frankrikes hovedstad Paris. Her skal dosene også pakkes om også kjøres ut til sykehjem i Sevran og Dijon.

Vaksinasjonen i Frankrike begynner etter at landet fredag kveld meldte om funn av det første tilfellet av den muterte coronavirusvarianten som blant annet Storbritannia har påvist fra før.