Navalnyj-saken: Russland kaller ambassadører inn på teppet

Opposisjonspolitiker og Putin-kritiker Aleksej Navalnyj ble forgiftet i august i år. Nå kalles flere EU-ambassadører inn på teppet i Russland som følge av sanksjoner.
Opposisjonspolitiker og Putin-kritiker Aleksej Navalnyj ble forgiftet i august i år. Nå kalles flere EU-ambassadører inn på teppet i Russland som følge av sanksjoner. Foto: Pavel Golovkin / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sverige, Frankrike og Tysklands Moskva-ambassadører kalles inn på teppet av russiske myndigheter for en samtale om sanksjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Reuters, som viser til det statlige russiske nyhetsbyrået Ria, er det snakk om sanksjoner tilknyttet den russiske regimekritikeren Aleksej Navalnyj.

EU har innført sanksjoner mot høytstående russiske tjenestepersoner nære president Vladimir Putin over forgiftningen av Navalnyj.

Sverige, Tyskland og Frankrike er de tre landene hvor forskere ved laboratorier uavhengig av hverandre har slått fast at Navalnyj ble forgiftet med den russiske nervegiften novitsjok i august i år.

Mandag ble det kjent at Navalnyj selv hadde lurt en av dem som er mistenkt for å ha stått bak forgiftningen, til å innrømme at FSB-agenter hadde forgiftet ham via underbuksene.