Japans økonomi opp 22,9 prosent

Kjøpeveksten har tatt av i Japan i høst etter at landet har slitt seg gjennom økonomisk nedgang under pandemien. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB
Kjøpeveksten har tatt av i Japan i høst etter at landet har slitt seg gjennom økonomisk nedgang under pandemien. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Japans økonomi vokste 22,9 prosent på årsbasis i forrige kvartal. Veksten kom etter at næringslivet og folks forbruk har kommet seg på beina etter pandemien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Veksten er et tegn på at verdens tredje største økonomi er på bedringens vei etter nedturen som startet på tampen av fjoråret og før koronapandemien brøt ut.

Stor vekst i forbrukernes kjøpemønster i oktober støtter synet på at landets økonomi vil komme seg raskere enn antatt, uttaler Tom Learmouth i Capital Economics.

Økonomien trakk seg sammen med 29,2 prosent på årsbasis i årets andre kvartal da myndighetene innførte tiltak for å bekjempe koronapandemien.

Statsminister Yoshihide Suga kunngjorde tirsdag enda en stimuleringspakke, verdt 700 milliarder dollar. Tidligere har Japan igangsatt stimuleringstiltak til en samlet verdi på 2.200 milliarder dollar.