Trumps advokat Rudy Giuliani coronasmittet

Rudy Giuliani, her fra en pressekonferanse i forrige måned, testet nylig positivt for koronasmitte, ifølge Donald Trump.
Rudy Giuliani, her fra en pressekonferanse i forrige måned, testet nylig positivt for koronasmitte, ifølge Donald Trump. Foto: Jacquelyn Martin / AP

USAs president Donald Trumps advokat, Rudy Giuliani, er smittet med covid-19, ifølge Trump.

– Rudy Giuliani, uten tvil den beste ordføreren i New York City noensinne og som har arbeidet utrettelig med å avdekke tidenes mest korrupte valg i USA, har testet positivt for kinaviruset. Bli frisk snart Rudy, vi skal fortsette, skriver Trump på Twitter.

Det er foreløpig ikke kjent når Giuliani testet positivt. Ei heller om det er snakk om et alvorlig tilfelle av covid-19.

76 år gamle Giuliani var ordfører i New York City i to perioder fra 1994 til 2001. De siste årene har han jobbet som Trumps personlige advokat.

Den siste måneden har han ledet Trumps rettslige forsøk på å få endret valgresultatet etter presidentvalget 3. november. Trump mener valget var preget av juks, og han mener at han er den rettmessige vinneren av valget.

I forbindelse med det rettslige arbeidet har Giuliani reist gjennom mange delstater den siste tiden og deltatt på en rekke arrangementer – mange av dem uten å være iført munnbind.

Personvernpolicy