San Francisco forbyr røyking hjemme

Det blir forbudt å røyke tobakk hjemme i San Francisco, men røyking av marihuana blir fortsatt lov. Foto: AP / NTB
Det blir forbudt å røyke tobakk hjemme i San Francisco, men røyking av marihuana blir fortsatt lov. Foto: AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene i San Francisco har besluttet å forby røyking innendørs i boliger for å beskytte ikke-røykere. Men å røyke en rev blir fortsatt lov.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forbudet ble vedtatt med ti stemmer mot én, og San Francisco blir dermed den største byen i California med et slikt forbud.

Forslaget gikk først ut på å forby røyking av marihuana innendørs, men det ble omarbeidet til kun å gjelde tobakk etter at cannabis-aktivister framholdt at de ville miste sin eneste lovlige adgang til å røyke siden det er forbudt å røyke marihuana på offentlig sted.

De som er imot forbudet, sier det krenker deres rettigheter i egne hjem, mens tilhengerne mener det er viktig å beskytte ikke-røykere, særlig dem som bor trangt.

Over 480.000 mennesker dør årlig av sigarettrøyking i USA, inkludert over 41.000 ikke-røykere som utsettes for andres røyk.

I henhold til loven skal ordensmyndighetene først få folk til å forstå og slutte å røyke. På sikt vil lovbrudd bli straffet med bøter på 1.000 dollar dagen.