Armenia bytter forsvarsminister etter våpenhvilen i Nagorno-Karabakh

Flere av innbyggerne i Nagorno-Karabakh har forlatt området etter at Armenia og Aserbajdsjan inngikk våpenhvile. Her flytter en familie et hus på en lastebil. Fredag ble det klart at Armenias forsvarsminister også må gå som følge av utfallet av krigen. Foto: Sergei Grits / AP / NTB
Flere av innbyggerne i Nagorno-Karabakh har forlatt området etter at Armenia og Aserbajdsjan inngikk våpenhvile. Her flytter en familie et hus på en lastebil. Fredag ble det klart at Armenias forsvarsminister også må gå som følge av utfallet av krigen. Foto: Sergei Grits / AP / NTB Foto: NTB scanpix

Våpenhvilen i Nagorno-Karabakh anses som en seier for Aserbajdsjan. Fredag kunngjorde Armenia at landets forsvarsminister må gå.

Vagharshak Harutunyan tar over ministerposten etter David Tonoyan, opplyser presidentskapet i en uttalelse.

Harutunyan har fungert som rådgiver for statsministeren i forsvarsrelaterte saker og har tidligere vært forsvarsminister fra 1999 til 2000.

Nagorno-Karabakh-regionen anses som del av Aserbajdsjan, men har vært styrt av armenske separatister i nærmere 30 år. 9. november inngikk Armenia og Aserbajdsjan en våpenhvile som endte den seks uker lange militære konflikten i regionen. Avtalen ansees som en stor seier i Aserbajdsjan.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden