Dødstallene øker etter Etas herjinger

Dødstallene stiger etter at uværet Eta førte til flom og jordskred i Mellom-Amerika. Her søker redningsarbeidere gjennom et skred Queja i Guatemala. Foto: Esteban Biba / pool via AP / NTB
Dødstallene stiger etter at uværet Eta førte til flom og jordskred i Mellom-Amerika. Her søker redningsarbeidere gjennom et skred Queja i Guatemala. Foto: Esteban Biba / pool via AP / NTB Foto: NTB scanpix

Kraftig regnvær og en kaldfront knyttet til uværet Eta har krevd minst 20 liv i Chiapas sør i Mexico, og dødstallet stiger også i Honduras.

Myndighetene i Chiapas opplyser at ti døde ble funnet i en elv i byen Chenalho etter å ha blitt tatt av den sterke strømmen. Ti andre har dødd ulike steder i delstaten, som grenser til Guatemala.

I nabolandet er om lag 150 mennesker omkommet eller savnet etter at det tropiske uværet Eta skylte innover Guatemala med enorme nedbørsmengder. Det utløste flom og jordskred i flere land i Mellom-Amerika.

I Honduras har dødstallet steget til 23 mennesker. USA og Guatemala har sendt helikoptre til Honduras for å bistå i redningsarbeidet som involverer om lag 5.000 redningsarbeidere

Mer enn 16.000 mennesker har blitt reddet med båt eller helikopter fra regionene som er rammet av uværet. Over 1,7 millioner av landets 9,5 millioner innbyggere er berørt, opplyser myndighetene i Honduras.

Orkanen Eta traff Nicaraguas karibiske kyst som en kategori 4-orkan tirsdag. Den mistet styrke og ble nedgradert før den fortsatte videre inn i Honduras og torsdag rammet Guatemala.

I Panama er det meldt om 17 døde og 68 savnede, og Cuba forbereder seg nå på stormen som venter. Sivilforsvaret i landet sier at de venter kraftig regn over store deler av landet.

Personvernpolicy