Kamala Harris historisk som USAs første kvinnelige visepresident

Kamela Harris blir USAs første kvinnelige visepresident. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB
Kamela Harris blir USAs første kvinnelige visepresident. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med Joe Biden utpekt som USAs neste president, blir Kamala Harris USAs neste visepresident. Hun er den første kvinnen til å ha denne rollen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 46-årige demokratiske senatoren fra California skal etter planen ta over som visepresident 20. januar, når Biden offisielt tas i ed som USAs neste president.

Hun blir da landets første kvinnelige visepresident. Mens mange tror 77-årige Biden kun vil lede landet i én presidentperiode, er det mange som mener Harris også ligger an til å peile seg inn på presidentskapet i framtiden.

Harris har indisk mor og jamaicansk far og er utdannet jurist. Hun var også den første ikke-hvite kvinnen som ble valgt til justisminister i California i 2010. Hun var også den første kvinnen med sørasiatisk bakgrunn til å bli senator.

Harris har flere ganger understreket at hun vil jobbe for interessene til svarte velgere i USA. I valgkampen har hun blant annet understreket at hun vil vise at Demokratene forstår at svarte velgere er rammet uproporsjonalt hardt av coronapandemien, samt mangeårig økonomisk og sosial ulikhet.