Flere Republikanere reagerer sterkt på Trumps tale

President Donald Trump holdt torsdag en tale i Det hvite hus der han kom med nye påstander om valgfusk. Foto: Evan Vucci/AP/NTB
President Donald Trump holdt torsdag en tale i Det hvite hus der han kom med nye påstander om valgfusk. Foto: Evan Vucci/AP/NTB Foto: NTB scanpix

Flere folkevalgte Republikanere uttrykker sterk motstand mot Donald Trumps tale i Det hvite hus torsdag. Der kom presidenten med flere påstander om valgfusk.

CNN omtaler det som det første tegnet på at Republikanerne begynner å forberede seg på tiden etter Trump.

– Dette begynner å bli sinnssykt, sier Adam Kinzinger, en kongressmann fra Illinois. Han omtaler presidentens uttalelser som misledende.

– Det finnes ikke noe forsvar for presidentens kommentarer i kveld som undergraver vår demokratiske prosess. USA teller stemmer, og vi må respektere resultatet som vi alltid har gjort, sier Larry Hogan, Republikanernes guvernør i Maryland.

Hogan regnes som en mulig presidentkandidat i 2024, og har tidligere vært kritisk til Trump.

– Farlig for demokratiet

– Hvis noen har bevis på fusk, må det bli lagt fram og behandlet. Alt annet skader integriteten til valgene våre og er farlig for demokratiet, sier kongressmannen Paul Mitchell fra Michigan.

Også Marco Rubio, en profilert senator fra Florida, understreker at systemet er rustet for å håndtere valget på en god måte. Han sier det må legges fram bevis for påstander om valgfusk.

– Å bruke dager på å telle lovlige avgitte stemmer, er ikke juks, slår Rubio fast.

Video: Trump hevder å ha vunnet valget – selv om mange stemmer gjenstår å telle

Personvernpolicy