Krigen raser videre i Nagorno-Karabakh

Kampene mellom Armenia og Aserbajdsjan fortsetter, og partene hevder å påføre hverandre store tap. Her blir en armensk soldat gravlagt utenfor Stepanakert.
Kampene mellom Armenia og Aserbajdsjan fortsetter, og partene hevder å påføre hverandre store tap. Her blir en armensk soldat gravlagt utenfor Stepanakert. Foto: AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kampene om Nagorno-Karabakh fortsetter, og verken Armenia eller Aserbajdsjan ser ut til å ville respektere våpenhvilen de ble enige om lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag formiddag kunne det fortsatt høres tunge drønn både i armensk-kontrollerte Stepanakert og i den aserbajdsjanske byen Barda.

– Armenske styrker respekterer ikke den humanitære våpenhvilen og forsøker gjentatte ganger å angripe den aserbajdsjanske hærens stillinger, heter det i en kunngjøring fra Aserbajdsjans forsvarsdepartement.

– Aserbajdsjan intensiverer nå granatangrepene mot sørfronten, sier en talsmann for Armenias forsvarsdepartement.

Begge sider hevder å ha påført motparten betydelige tap, men opplysningene lar seg ikke bekrefte fra uavhengig hold.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov, som lørdag fikk de to lands utenriksministre til må bli enige om en våpenhvile, bekreftet mandag at våpenhvilen ikke blir respektert.

Mandag var Armenias utenriksminister Zohrab Mnatsakanyan på nytt i Moskva for å diskutere en mulig fredsløsning med Lavrov og OECD-utsendinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdenssamfunnet anerkjenner Nagorno-Karabakh som en del av Aserbajdsjan, men enklaven og omkringliggende områder har vært kontrollert av armenske separatister siden Sovjetunionens oppløsning.

Mange aserbajdsjanere ble drevet på flukt på begynnelsen av 1990-tallet og et stort flertall av befolkningen er i dag etniske armenere.