Sveitsisk kvinne drept i Mali

Myndighetene i Mali jobber med å frigi gisler holdt av islamistiske ekstremister i landet, men fikk fredag nyheten om at en sveitsisk kvinne som ble holdt som gissel, er blitt drept. Foto: AP/NTB
Myndighetene i Mali jobber med å frigi gisler holdt av islamistiske ekstremister i landet, men fikk fredag nyheten om at en sveitsisk kvinne som ble holdt som gissel, er blitt drept. Foto: AP/NTB Foto: NTB scanpix

En sveitsisk kvinne som ble bortført av islamistiske ekstremister i Mali for fire år siden, er drept, opplyser utenriksdepartementet i Sveits.

Franske myndigheter har informert Sveits om at kvinnen ble «drept av kidnappere fra den islamistiske terrororganisasjonen Jama’at Nusrat al-Islam Muslimeen (JNIM) for omkring en måned siden», opplyser utenriksdepartementet fredag kveld.

Ifølge sveitsiske medier dreier det seg om Beatrice Stöckli, en kristen misjonær fra Basel. Hun ble bortført for fire år siden.

JNIM regnes som Malis gren av al-Qaida. Torsdag ble fire gisler gruppen har holdt løslatt etter en byttehandel med myndighetene der 200 militante islamister ble løslatt.

Minst fire andre utenlandske gisler er fortsatt ikke gjort rede for. De antas å være bortført av samme gruppe, eller tilknyttede grupper.

Nøyaktig hva som har skjedd med den sveitsiske kvinnen, og hvor, er ennå ikke kjent. Sveitsiske myndigheter varsler at de vil etterforske saken.

Utenriksminister Ignazio Cassis fordømmer drapet. Sveits har i stillhet forsøkt å forhandle fram løslatelsen av kvinnen siden hun ble bortført i 2016.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden