Twitter tar grep før det amerikanske valget

Twitter tar grep foran det amerikanske presidentvalget for ikke å bli brukt i et forsøk på å påvirke det. Foto: Richard Drew / AP / NTB
Twitter tar grep foran det amerikanske presidentvalget for ikke å bli brukt i et forsøk på å påvirke det. Foto: Richard Drew / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nettgiganten Twitter varsler at den vil ta ned meldinger som oppfordrer til vold på og etter valgdagen i USA. Tidlige forsøk på å erklære seier vil bli merket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er knyttet stor spenning til hvilken rolle sosiale medier vil spille i årets presidentvalg, der Donald Trump utfordres av Joe Biden. Twitter varsler fredag flere grep de vil ta.

Alle meldinger som kårer en vinner før en vinner er kåret enten av valgkommisjonen eller minst to nasjonale nyhetsmedier, vil merkes med en advarsel.

Plattformen, som er Donald Trumps foretrukne kommunikasjonskanal, vil i tiden fram mot valget 3. november også i utstrakt grad merke meldinger som kommer med falske påstander med en advarsel.

Samtidig varsler Twitter at også politisk villedende meldinger fra kandidatene eller deres folk vil bli merket med en advarsel. Meldinger som tar til orde for vold eller manipulasjon av valget vil bli slettet.

– Vi har allerede styrket størrelsen og kapasiteten til vårt team som jobber med valget, og vil ha den nødvendige staben til å reagere raskt på situasjoner som kan oppstå på Twitter på valgdagen og i dagene som følger, opplyser Twitter.