Abe holder pressekonferanse

Japans statsminister Shinzo Abe holder pressekonferanse fredag, etter rykter om at han har nye helseproblemer. Her er han under en pressekonferanse i mai. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix
Japans statsminister Shinzo Abe holder pressekonferanse fredag, etter rykter om at han har nye helseproblemer. Her er han under en pressekonferanse i mai. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter en periode med rykter om helsetilstanden, holder Japans statsminister Shinzo Abe pressekonferanse fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pressekonferansen er den første den japanske statsministeren holder på mer enn to måneder. I tillegg til helsa, er det ventet at Abe vil snakke om hvordan regjeringen skal takle problemene knyttet til koronapandemien. Japan står, i likhet med mange andre land, overfor en ny økning i smittespredningen.

Mandag ble Abe den som har vært landets statsminister lengst. Samme dag var han igjen innom et sykehus i Tokyo, bare en uke etter at han var der for det som skal ha vært en rutinesjekk.

I 2007 måtte Abe gi seg som statsminister, bare ett år etter at han tiltrådte, fordi han ble rammet av ulcerøs kolitt. Han var tilbake i rollen i 2012.

Abe har nå slått rekorden til sin grandonkel Eisaku Sato, som var Japans statsminister fra november 1964 til juli 1972.