Abe holder pressekonferanse

Japans statsminister Shinzo Abe holder pressekonferanse fredag, etter rykter om at han har nye helseproblemer. Her er han under en pressekonferanse i mai. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix
Japans statsminister Shinzo Abe holder pressekonferanse fredag, etter rykter om at han har nye helseproblemer. Her er han under en pressekonferanse i mai. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Etter en periode med rykter om helsetilstanden, holder Japans statsminister Shinzo Abe pressekonferanse fredag.

Pressekonferansen er den første den japanske statsministeren holder på mer enn to måneder. I tillegg til helsa, er det ventet at Abe vil snakke om hvordan regjeringen skal takle problemene knyttet til koronapandemien. Japan står, i likhet med mange andre land, overfor en ny økning i smittespredningen.

Mandag ble Abe den som har vært landets statsminister lengst. Samme dag var han igjen innom et sykehus i Tokyo, bare en uke etter at han var der for det som skal ha vært en rutinesjekk.

I 2007 måtte Abe gi seg som statsminister, bare ett år etter at han tiltrådte, fordi han ble rammet av ulcerøs kolitt. Han var tilbake i rollen i 2012.

Abe har nå slått rekorden til sin grandonkel Eisaku Sato, som var Japans statsminister fra november 1964 til juli 1972.

Personvernpolicy