Hviterussland løslater demonstranter

Torsdag var det nye demonstrasjoner i Minsk i Hviterussland mot president Aleksandr Lukasjenkos. Myndighetene har lovet at alle som er pågrepet, skal løslates innen klokken 6 fredag. Foto: Sergei Grits / AP / NTB scanpix
Torsdag var det nye demonstrasjoner i Minsk i Hviterussland mot president Aleksandr Lukasjenkos. Myndighetene har lovet at alle som er pågrepet, skal løslates innen klokken 6 fredag. Foto: Sergei Grits / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Alle som ble pågrepet i forbindelse med demonstrasjonene etter presidentvalget i Hviterussland løslates, sier landets viseinnenriksminister Aleksandr Barsukov.

Barsukov besøkte torsdag kveld ett av arrestlokalene i Minsk og sa at alle vil bli sluppet fri innen klokken 6 fredag morgen, ifølge BBC.

Etter besøket fortalte han til journalister utenfor at det ikke hadde foregått noen form for overgrep mot de pågrepne. Det har kommet en rekke påstander om vold, trusler og overgrep mot demonstranter de siste dagene.

Minst to personer har dødd i de voldsomme demonstrasjonen i kjølvannet av søndagens valg og over tusen er pågrepet. Torsdag var det nye demonstrasjoner som krevde president Aleksandr Lukasjenkos avgang.

Ifølge det offisielle valgresultatet vant Lukasjenkos med over 80 prosent av stemmene, men det fester demonstrantene ingen lit til.

Innenriksminister Jurij Karajev sier i en uttalelse torsdag at 700 ble pågrepet onsdag og at politiet har anholdt nærmere 7.000 siden søndag, skiver nyhetsbyrået DPA.

Karajev sier politiets håndtering av demonstrasjonene førte til mange uriktige pågripelser.

– Jeg tar ansvar og ber om unnskyldning overfor disse menneskene, sa han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden