Nye demonstrasjoner i Portland

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 200 personer, noen av dem med hjemmelagde skjold, støtte sammen med politi i Portland i Oregon på USAs vestkyst fredag, for tredje dag på rad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Demonstrasjonen startet bare noen timer etter at byens demokratiske ordfører Ted Wheeler hadde bedt demonstranter om å holde seg borte fra gatene. De som barrikaderte dørene til en politistasjon kvelden i forveien og prøvde å sette fyr på den, var ikke demonstranter, men kriminelle, uttalte han.

Voldelige demonstrasjoner fungerer dessuten bare som politisk drivstoff for president Donald Trump, uttalte Wheeler. Trump har forsøkt å fremstille demonstrantene som farlige anarkister som går amok i gatene.

Demonstrasjonene i Portland har vært betydelig mindre i størrelse enn da tusener møtte opp hver kveld i en to uker lang periode i forrige måned for å protestere mot at Trump hadde sendt styrker inn i byen for å beskytte en føderal rettsbygning.

Demonstrasjonene og opptøyene i Portland startet først som reaksjon på at Georg Floyd døde i politiets varetekt i Minneapolis i slutten av mai.

Siden da har politiet i Portland pågrepet over 400 demonstranter. I tillegg pågrep sikkerhetsstyrken som Trump sendte til byen, 94 mennesker under demonstrasjoner foran den føderale rettsbygningen i juli.