Orkanen Isaias har truffet land i North Carolina

Store bølger skapt av den tropiske stormen Isaias traff Palm Beach i Florida søndag. Natt til tirsdag er Isaias ventet å treffe North Carolina, da som orkan. Foto: Lannis Waters / The Palm Beach Post / AP / NTB scanpix
Store bølger skapt av den tropiske stormen Isaias traff Palm Beach i Florida søndag. Natt til tirsdag er Isaias ventet å treffe North Carolina, da som orkan. Foto: Lannis Waters / The Palm Beach Post / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I den amerikanske delstaten North Carolina er det fare for store oversvømmelser og tornadoer etter at uværet Isaias traff land.

Isaias var en orkan i kategori 1 da den nådde land ved Ocean Isle Beach natt til tirsdag lokal tid. Den maksimale vedvarende vindstyrken var på 39 meter per sekund.

Noen timer senere var uværet nedgradert til en tropisk storm. Men faren er ikke over av den grunn, og det advares både om styrtregn, livstruende stormflo og risiko for tornadoer.

Stormen ventes å bevege seg nordover langs kysten og forårsake kraftig vind både i Washington, Philadelphia og New York i løpet av tirsdagen.

Ved Myrtle Beach i South Carolina er det registrert den tredje høyeste vannstanden siden målingene her begynte midt på 1970-tallet.

Innbyggere som må evakuere, må forholde seg smittevernregler ved evakueringssentrene. Alle som kommer til sentrene, vil bli sjekket for coronasymptomer, ifølge guvernør Roy Cooper i North Carolina.

Uværet forårsaket minst to dødsfall da det tidligere rammet øyer i Karibia. Én person mistet livet i Puerto Rico.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden