Trump gjør narr av Portlands ordfører

Portlands ordfører Ted Wheeler sluttet seg til demonstranter onsdag og fikk en dose tåregass fra føderale sikkerhetsstyrker. Foto: AP / NTB scanpix
Portlands ordfører Ted Wheeler sluttet seg til demonstranter onsdag og fikk en dose tåregass fra føderale sikkerhetsstyrker. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USAs president Donald Trump kaller Portlands ordfører Ted Wheeler patetisk etter at Oregon-politikeren ble sprayet med tåregass av føderale sikkerhetsstyrker.

– Han fremstilte seg som en tosk. Han ønsket å være blant folket, så han stilte seg i folkemengden og de banket vettet ut av ham, sier Trump i et intervju med Fox News.

– Det var slutten for ham. Så det var ganske patetisk, sier Trump i intervjuet.

Det var onsdag kveld at Wheeler sto sammen med demonstranter foran en føderal domstol i Portland. Han ble angrepet med tåregass flere ganger av de føderale sikkerhetsstyrkene som befinner seg i byen på ordre fra Trump.

Wheeler ble stort sett hånet av demonstrantene da han ankom stedet, men fikk applaus da han ropte «svarte liv teller».

Wheeler er i egenskap av å være ordfører i Portland også øverste leder for byens politi. Han har vært tydelig motstander av de føderale styrkenes tilstedeværelse. Trump mener han har sviktet i arbeidet med å opprettholde lov og orden i byen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden