Eiffeltårnet åpner igjen etter 104 dager

Besøkende står i kø for å gå opp trappa i Eiffeltårnet torsdag. Foto: NTB/AP Photo/Thibault Camus
Besøkende står i kø for å gå opp trappa i Eiffeltårnet torsdag. Foto: NTB/AP Photo/Thibault Camus Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om heisene i det 324 meter høye Eiffeltårnet fortsatt er stengt, møtte en rekke journalister og turister opp da landemerket endelig åpnet igjen torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foreløpig er det bare de to nederste delene som er åpne, og de om lag 50 besøkende måtte ta trappa. Heisene er fortsatt stengt, fordi folk er pålagt å holde sosial avstand.

– Jeg gråter gledestårer. Det er et følelsesladd øyeblikk etter disse vanskelige månedene, sier Therese, som er fra Perpignan sør i Frankrike.

– Jeg skal gå trappa, men sakte. Og om jeg ikke kommer meg opp, så spiller ikke det noen rolle, sa 60-åringen, som hadde på seg den obligatoriske ansiktsmasken.

Turister vil imidlertid ikke kunne gå til toppen av tårnet før senere i sommer. Ifølge driftsselskapet SETE vil toppen gjenåpnes 15. juli, med plass til kun åtte i heisene av gangen. Vanligvis er det 45 personer som fraktes til toppen av tårnet i hver heis.

SETE lover daglig vasking og desinfisering av de ulike stedene i tårnet. Generaldirektør Patrick Branco Ruivo oppfordrer parisere og franskmenn til å besøke Eiffeltårnet nå, mens turistene er borte. Billettprisene for barn er halvert i juli og august.