USA vurderer å øke tollen på europeisk import med 3,1 milliarder dollar

USA vurderer å øke tollen på europeiske produkter med ytterligere 3,1 milliarder dollar. Bakgrunnen er handelsstriden mellom USA og flyprodusenten Airbus.

I et dokument publisert tirsdag listet USAs kontor for handelspolitikk (USTR) opp en rekke produkter fra Frankrike, Tyskland, Spania og Storbritannia som muligens kan bli underlagt nye tollsatser. Dette inkluderer alt fra oliven til koffeinfri kaffe.

I oktober i fjor innførte Trump toll på 25 prosent på en rekke europeiske produkter som gjengjeldelse for europeiske subsidier til Airbus.

Verdens handelsorganisasjon (WTO) har konkludert med at EUs subsidier til Airbus er ulovlige, og organisasjonen har gitt USA lov til å slå tilbake med økte tollsatser på europeiske varer for å hente inn om lag 7,5 milliarder dollar i erstatning.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært