Soldater trekkes ikke bort fra området rundt Washington

Medlemmer av nasjonalgarden i California står vakt i sentrum av Sacramento mandag. Guvernøren i delstaten Virginia på den andre siden av det amerikanske fastlandet nekter å sette inn delstatens nasjonalgarde i Washington D.C., av frykt for hvordan den kan bli brukt. Foto: Rich Pedroncelli / AP / NTB scanpix
Medlemmer av nasjonalgarden i California står vakt i sentrum av Sacramento mandag. Guvernøren i delstaten Virginia på den andre siden av det amerikanske fastlandet nekter å sette inn delstatens nasjonalgarde i Washington D.C., av frykt for hvordan den kan bli brukt. Foto: Rich Pedroncelli / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter et møte i Det hvite hus har USAs forsvarsminister Mark Esper omgjort sin beslutning om å fjerne soldater fra områder nær USAs hovedstad Washington.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser Ryan McCarthy, som har en stilling tilsvarende statssekretær med ansvar for hæren i det amerikanske forsvarsdepartementet.

Tidligere onsdag opplyste kilder til nyhetsbyrået AP at soldatene skulle sendes tilbake til basene sine. Men nå blir de altså likevel værende.

Soldatene er brakt nærmere hovedstaden slik at de potensielt kuan bidra til å stanse opptøyer og demonstrasjoner. President Donald Trump har tidligere luftet denne muligheten.

Esper sa imidlertid onsdag at han ikke ønsker å bruke soldater i aktiv tjeneste mot demonstrasjonene. I stedet mener han det er reservistene i nasjonalgarden som bør hjelpe politiet ved behov.