Demonstrantene bryter portforbud i Minneapolis

Demonstrantene i Minneapolis krever at alle de fire politifolkene siktes etter at George Floyd døde som følge av politiaksjonen mot ham forrige fredag. Foto: Julio Cortez / AP / NTB scanpix
Demonstrantene i Minneapolis krever at alle de fire politifolkene siktes etter at George Floyd døde som følge av politiaksjonen mot ham forrige fredag. Foto: Julio Cortez / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Innbyggerne i Minneapolis ignorerte fredag ordfører Jacob Freys portforbud. Samtidig som portforbudet trådte i kraft klokka 20 marsjerte tusenvis i gatene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dødsfallet til afroamerikanske George Floyd i Minneapolis har ført til omfattende demonstrasjoner i delstaten Minnesota og i flere andre amerikanske delstater og byer. I flere dager har det vært voldsomme opptøyer der demonstranter har støtt sammen med opprørspoliti.

Etter at biler og butikker var satt i brann, og det var meldt om plyndring mange steder, innførte ordføreren portforbud fredag kveld og helga gjennom, men det var tilsynelatende nytteløst.

I Minneapolis var tusenvis av demonstranter i gatene og omringet en politistasjon i byen da klokka var 20, mens de sang og krevde at politiet må stå til ansvar og ropte «Si navnet hans: George Floyd!".

Bortsett fra noe bruk av spraymaling, skal det ha gått rolig for seg.

Andre steder i byen brukte politiet bruke tåregass og gummikuler for å drive mengder av demonstranter tilbake.

Personvernpolicy