Brasils Høyesterett friga video som viser president Bolsonaro rase over politiet

Brasils Høyesterett har fredag frigitt en video som viser hvordan president Jair Bolsonaro i et regjeringsmøte raser over politiets etterforskning av den korrupsjonssiktede sønnen i Rio de Janeiro. Foto: Andre Borges/AP/ NTB scanpix
Brasils Høyesterett har fredag frigitt en video som viser hvordan president Jair Bolsonaro i et regjeringsmøte raser over politiets etterforskning av den korrupsjonssiktede sønnen i Rio de Janeiro. Foto: Andre Borges/AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brasils Høyesterett friga fredag en video som viser hvordan president Jair Bolsonaro raser over politiet som etterforsker sønnen hans for korrupsjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den to timer lange videoen viser hvordan en bannende Bolsonaro uttrykker sin frustrasjon over at han ikke får noe informasjon fra politiet og hvor han sverger på å kaste medlemmer av regjeringen om det blir nødvendig for å beskytte familien.

Etterforskning

Filmopptaket som ble frigitt av domstolen fredag, viser et delvis redigert opptak av et to timer langt møte i den brasilianske regjeringen.

Opptaket var en viktig del av politiets etterforskning av påstander om at presidenten hadde forsøkt å blande seg inn i kriminaletterforskningen av hans egen sønn, som ble startet av tidligere justisminister Sérgio Moro.

Moro trakk seg fra stillingen i forrige måned etter at Bolsonaro sparket sjefen for det føderale politiet i Brasil uten å konfererere med Moro først.

Bolsonaro har benektet at han utøvde upassende press på regjeringen eller øvrige medlemmene av kabinettet og hevder han er feiltolket. Videoopptaket viser hvordan presidenten klager over politiet i Rio de Janeiro, hvor sønnen bor og ble etterforsket av politiet for korrupsjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fallende populartitet

– Jeg har offisielt forsøkt å bytte sikkerhetsfolket i Rio de Janeiro, og det klarte jeg ikke. Det er over. Jeg vil ikke vente på at familien eller vennene mine blir satt fast. Slutt på historien. Vi tuller ikke, sa Bolsonaro ifølge Reuters.

Bolsonaros popularitet har falt etter at Moro gikk ut av regjeringen. Han er også i åpen konflikt med de fleste av delstatsguvernørene i Brasil fordi han har undervurdert alvorligheten av koronautbruddet som har ført til at flere enn 20.000 mennesker har dødd. Landet er nummer to i verden over antall smittede, bak USA.