FBI skal granske Flynn-saken

<p>Michael Flynn gikk av som nasjonal sikkerhetsrådgiver da det ble kjent at han hadde skjult kontakten han hadde hatt med Russlands USA-ambassadør Sergej Kisljak. Scanpix/AP.</p>
Michael Flynn gikk av som nasjonal sikkerhetsrådgiver da det ble kjent at han hadde skjult kontakten han hadde hatt med Russlands USA-ambassadør Sergej Kisljak. Scanpix/AP.

FBI-sjef Christopher Wray har satt i gang en intern gransking av etterforskningen av USAs tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn.

Årsaken er påstander fra president Donald Trump og hans støttespillere om at etterforskningen av den tidligere sikkerhetsrådgiveren, som erkjente skyld før han tidligere i år trakk tilståelsen, ikke har gått riktig for seg.

Det amerikanske føderale politiet FBI har stadig vært en hoggestabbe for presidenten, og med kunngjøringen av granskingen trår etaten inn i en politisk betent sak midt i valgåret.

Bakgrunn: Trump: – Flynn er uskyldig

Det amerikanske justisdepartementet har gått inn for å henlegge straffesaken mot Flynn, en beslutning de har fått skarp kritikk for. Han gikk av som nasjonal sikkerhetsrådgiver i februar 2017, etter avsløringer om at han hadde løyet om kontakten han hadde hatt med Russlands USA-ambassadør Sergej Kisljak.

Nylig gikk 1.100 tidligere amerikanske statsadvokater sammen for å utfordre lovligheten av justisdepartementets beslutning. I et prosesskriv til domstolen som skal avgjøre påstanden om henleggelse, skriver de at regjeringens ønske ikke ser ut til å være fritt for utilbørlig og ulovlig påvirkning.

Les også: 1.100 tidligere statsadvokater kritiserer Trump over innblanding i Flynn-saken

– Ønsket om henleggelse vil tilsynelatende tjene president Trumps personlige politiske interesser, snarere enn offentlighetens interesser, skriver gruppen.

Trump og medier som støtter ham, hevder imidlertid at Flynn-saken var en del av en innsats fra tidligere president Barack Obamas regjering for å undergrave den påtroppende Trump.

Les også: Michael Flynn erkjenner seg ikke lenger skyldig

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært