Børsene i Asia åpnet ned

Investorene i Tokyo var ikke veldig imponert over enigheten om oljekutt, og børsen åpnet ned. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix
Investorene i Tokyo var ikke veldig imponert over enigheten om oljekutt, og børsen åpnet ned. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Børsene i Asia åpnet ned til tross for den internasjonale avtalen om å redusere oljeproduksjonen som førte til en økning i oljeprisen.

Bare noen timer før børsene i Asia åpnet, ble Opec-landene, Russland og andre oljeprodusenter enig om å kutte produksjonen med nesten 10 millioner fat. Det førte til at oljeprisen gikk opp med vel en dollar fatet.

Analytikere sier imidlertid at kuttet ikke er nok til å kompensere for det kraftige fallet i etterspørsel på grunn av nedstengningene som er iverksatt som følge av koronaviruset.

Markedet syntes heller ikke å være spesielt imponert, og investorene venter fortsatt på mer sikre tegn til framgang i kampen mot koronaviruset.

Nikkei-indeksen i Tokyo falt 0,8 prosent om morgenen, mens Shanghai-børsen falt 0,2 prosent og Singapore var ned 0,1 prosent. Børsene i Hongkong, Sydney og Wellington er stengt 2. påskedag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden