Tyrkias innenriksminister går av

<p>Tyrkias innenriksminister Suleyman Soylu, som her er fotografert i nasjonalforsamlingen i Ankara i februar, går av. Foto: Burhan Ozbilici / AP / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
Tyrkias innenriksminister Suleyman Soylu, som her er fotografert i nasjonalforsamlingen i Ankara i februar, går av. Foto: Burhan Ozbilici / AP / NTB scanpix

Tyrkias innenriksminister Suleyman Soylu går av. En brå kunngjøring om portforbud for å hindre coronaspredning førte fredag til panikkartet hamstring i landet.

Soylu kunngjorde 48 timers portforbud i Tyrkias 30 største byer med bare to timers varsel. Det førte til at folk flommet ut i gatene for å handle nødvendige varer, og folkemengdene var ute av stand til å overholde påleggene om å holde avstand for å hindre virusspredning.

Regjeringen har fått skarp kritikk for sin handlemåte både i sosiale medier og fra den tyrkiske opposisjonen, som mange mener har satt tusenvis av liv i fare.

– Må mitt land, som jeg aldri har ønsket å skade, og vår president, som jeg vil være trofast til hele mitt liv, tilgi meg, skriver Soylu i en uttalelse der det også går fram at han trekker seg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden