Kritikken mot Bolsonaro vokser

Brasils president Jair Bolsonaro kaller tiltak mot koronaviruset for hysteri. Men nå blir stadig flere brasilianere oppgitt over ham. Foto: Andre Borges / AP / NTB scanpix
Brasils president Jair Bolsonaro kaller tiltak mot koronaviruset for hysteri. Men nå blir stadig flere brasilianere oppgitt over ham. Foto: Andre Borges / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kritikken mot Brasils president Jair Bolsonaro vokser i takt med at han går kraftig ut imot helsemyndighetenes tiltak mot koronaviruset.

Bolsonaro som har sammenlignet koronaviruset med en lett forkjølelse og kritisert det han kaller hysteriet omkring epidemien, er blitt stadig mer isolert etter hvert som viruset sprer seg i Brasil.

39 prosent av brasilianerne er nå kritisk til hans håndtering av krisen, noe som er en økning på 6 prosentpoeng på to uker, ifølge meningsmålingsinstituttet Datafolha.

Ifølge målingsinstituttet XP Ip Espe er det 42 prosent som sier at Bolsonaros håndtering av krisen er ille eller fryktelig, også det en oppgang på 6 prosentpoeng.

Stabil støtte

Begge finner imidlertid at Bolsonaro holder noenlunde på oppslutningen, noe som viser at han stadig har en stabil kjerne av tilhengere.

Ifølge Datafolha sier 33 prosent at de støtter hans håndtering av krisen, og hos XP Ip Espe er det 28 prosent som gir ham en generell godkjenning. I begge tilfeller en nedgang på 2 prosentpoeng.

Oppslutningen om helseminister Luiz Henrique Mandetta har imidlertid vokst til ny rekord. 76 prosent bifaller Mandettas innsats mot koronaviruset, opp 21 prosentpoeng på to uker.

Mandetta har trosset Bolsonaro og stått fast ved internasjonale anbefalinger om strenge tiltak for å bremse epidemien.

Protester

Folk i Brasils storbyer har hver natt den siste tiden protestert mot Bolsonaro ved å slå gryter mot hverandre ut av vinduene sine og rope slagord mot presidenten.

Bolsonaro har blant annet kritisert helsemyndighetenes nedstengning av skoler og mange forretninger. Men både i delstatene og på det lokale plan har myndighetene stort sett ignorert ham og gjort det de har måttet.

Brasil er det hardest rammede landet i Latin-Amerika, med 9.056 smittede og 359 døde.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært