Tenåring død i USA etter å ha blitt nektet legehjelp

Artikkelen fortsetter under annonsen

En amerikansk 17-åring, som muligens døde av covid-19, ble nektet legehjelp fordi han ikke hadde helseforsikring, sier den lokale ordføreren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tenåringens død tidligere denne uka sendte sjokkbølger gjennom USA. Dersom det viser seg at gutten døde av viruset, vil han være den første ungdommen som dør av covid-19 i USA.

Hittil har man gått ut fra at viruset bare er farlig for eldre og dem med underliggende sykdommer.

– Han hadde ikke forsikring, så de ville ikke gi ham behandling, sier ordfører Rex Parris i Lancaster, nord for Los Angeles.

Gutten ble avvist da han oppsøkte en private legevakt på grunn av pusteproblemer, fordi familien ikke hadde helseforsikring, ifølge LATimes. Et par dager senere dro han til et offentlig sykehus, der de prøvde å redde ham, men forgjeves.

– Han hadde vært syk i noen dager, men hadde ingen helseproblemer fra før. Fredag var han frisk og sammen med venner, og onsdag var han død, sier Harris.

Gutten er foreløpig ikke inkludert på listen over corona-døde i Los Angeles fordi dødsfallet krever grundigere undersøkelser, sier lokale tjenestemenn.

Det er hittil registrert 4.200 koronasmittede i California, ifølge Johns Hopkins-universitetet. I USA har antall coronasmittede passert 100.000.