Politiet i Los Angeles vil stenge våpenbutikker

En våpenbutikk i Culver City i California. Politiet i Los Angeles ønsker å stenge våpenbutikkene i byen for å unngå hamstring av våpen og en økning i voldskriminaliteten under koronakrisen. Foto: Marcio Jose Sanchez / AP / NTB scanpix
En våpenbutikk i Culver City i California. Politiet i Los Angeles ønsker å stenge våpenbutikkene i byen for å unngå hamstring av våpen og en økning i voldskriminaliteten under koronakrisen. Foto: Marcio Jose Sanchez / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Los Angeles ønsker politiet å stenge våpenbutikkene for å hindre hamstring av skytevåpen og ammunisjon under koronakrisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De aktuelle butikkene står ikke på listen over dem som selger strengt nødvendige varer, påpekte county sheriff Alex Villanueva på TV-stasjonen Fox News tirsdag.

Beskjeden kom etter meldinger om at amerikanere i panikk har hamstret våpen flere steder i USA. Skytevåpen er blitt kjøpt inn i store mengder, i tillegg til toalettpapir og håndsprit.

Villanueva mener en kraftig økning i antall våpen kan være uheldig i en tid der folk må holde seg hjemme på grunn av virustiltakene.

– Brakkesyken setter inn, folk lever trangt, de er hjemme – våpen er ingen god miks her, sier han.